tor. 11. nov.

|

Auditorium: Hovedbølet, 2. etasje

Personlig lederansvar i staten?

Bli med på neste medlemsmøte i Det nordiske administrative forbund med Morten Kinander og Ingelin Killengreen!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Personlig lederansvar i staten?

Tid og sted

11. nov. 2021, 17:00 – 18:30

Auditorium: Hovedbølet, 2. etasje, Akersgata 64, 0180 Oslo, Norge

Om arrangementet

NB: Husk å ta med (norsk eller utenlandsk) pass, FD-ID, gyldig norsk førerkort (ikke elektronisk), tjenestebevis med bilde, nasjonal ID eller europeisk ID-kort med bilde du møter fysisk. Bankkort med bilde eller annen legitimasjon vil ikke godtas av resepsjonen.

Spørsmål? Ta kontakt med sekretariatet på: sekretariat.naf@gmail.com

Hva kan utledes av formelt regelverk om personlig lederansvar i staten og hvordan er praksis? Er det behov for endringer, eller fungerer det godt slik det er?

Selv om søkelyset på møtet vil rettes primært mot norske forhold, synes det å foreligge interessante forskjeller mellom Norge og Danmark på dette området. I vårt naboland i sør er det ikke sjelden at større saker – for tiden i særdeleshet riksrettssaken mot Inger Støjberg – også får konsekvenser for ledere i embetsverk og øvrig forvaltning.

Det vil bli gitt innledninger til temaet ved jurist, filosof og professor ved BI Morten Kinander og tidligere politidirektør, direktør i Difi og departementsråd Ingelin Killengreen. Kinander har blant annet skrevet om belønning av og sanksjoner mot forvaltningsledere fra et akademisk perspektiv , mens Killengreen har unik realkompetanse og praktisk erfaring med den samme problemstillingen.

Arrangementet vil ta sted både fysisk (Akersgata 64, Auditorium og Hovedbølet) og digitalt (digital lenke vil sendes til digitalt påmeldte).

Dele dette arrangementet